تعمیرات آسانسور | آسانسور و پله برقی آکام شایا
آکام شایا

تعمیرات آسانسور

تعمیرات آسانسور

تعمیرات آسانسور

تعمیرات آسانسور جزو مهم ترین و پردردسرترین امور درباره این وسیله مهم در سازه های چند طبقه به شمار می آید. به همین دلیل سیستم های بسیاری تابحال ساخته و تولید شده اند که نیاز به تعمیرات را کاهش می دهند و عمر مفید آسانسور و خصوصا موتور را افزایش می دهند. در این شرایط شرکت های تهویه در جهان نسبت به طراحی سیستم های متنوع تهویه اقدام کرده اند. بسته به بازه زمانی فعالیت موتور آسانسور و نیازی که به خنک سازی دارد، یکی از این موارد انتخاب خواهد شد.

از آنجایی که خنک سازی موتور علاوه بر بهبود عملکرد آن، ایمنی بالاتری برای مسافران رقم می زند، پس اهمیت اطلاع از روش های تهویه موتور دوچندان خواهد شد. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله به بیان انواع سیستم های خنک کننده موتور موجود در دنیا که مطابق با تکنولوژی روز دنیاست، بپردازیم. در صورت تمایل به کسب اطلاعات در این زمینه با شرکت آکام شایا البرز در ارتباط باشید.

تعمیرات آسانسور

کاهش تعمیرات آسانسور با استفاده از خنک کردن موتور

آسانسورها دارای موتورهای الکتریکی هستند و از این طریق انرژی برق را به نیروی حرکتی لازم برای جابجایی کابین تبدیل می کند. این عملکرد به مرور زمان سبب گرم شدن و بالارفتن دمای اجزای داخلی موتور خواهد شد. به همین دلیل دانشمندان و متخصصان در این زمینه را به فکر واداشت که چگونه می توان بدون اینکه موتور افزایش دمای تصاعدی داشته باشد، خنک شود.

تا به امروز موتورهایی که خنک شدن آن ها به سیستم های دیگر وابسته خواهد بود یا موتورهایی که خود خنک می شوند، به دنیا معرفی شده است. در ادامه قصد داریم انواع این موتورها را به شما معرفی کنیم. توجه داشته باشید که این موتورها اگر در بخش های نامناسب به کار روند، نیاز به تعمیرات آسانسور و بروز آسیب های جبران ناپذیر را به بالاترین حد خود می رساند.

دستگاه های خنک کننده چند نوع هستند؟

در موتورهای کوچک از فن های خنک کننده ای استفاده می شود که به آن ها خنک کننده های غیرفعال گفته می شود. این دستگاه ها دارای فن های ساده ای هستند که با گردش این پره ها، باد گرم از سطح فن عبور داده شده و به محیط اطراف منتقل خواهد شد.

این سیرکوله کردن هوا باعث خنک شدن و کاهش دمای موتور و قطعات داخلی آن می شود و از بروز مشکلاتی همچون جامپ کردن موتور جلوگیری می کند. اما این فن ها تنها برای سیستم های کوچک و سازه هایی که دارای چندین طبقه نباشند، مناسب است.

از آنجایی که آسانسورها اغلب در ساختمان های بزرگ و غول آسا نصب می شوند، بی تردید ابعاد موتور آن ها نیز نسبت به دستگاه های کم حجم و کوچک بیشتر خواهند بود. برای رفع چنین مشکلاتی در موتورهای بزرگ از اصلی به نام خود خنک کنندگی کمک گرفته می شود. به این ترتیب که موتور در این روش خود به خود در شرایطی که احساس کند دچار افزایش دما شده، برای برگرداندن آن به حالت اولیه اقدام می کند.

نحوه کار موتورهای خود خنک شونده

بی تردید در این  قسمت با سوالی مواجه خواهید شد که چگونه موتور قادر به خنک کردن خود است و باعث کاهش نیاز به تعمیرات آسانسور خواهد بود؟ بهتر است بدانید در موتورهای خود خنک شونده از فن یا پروانه هایی که روی خود موتور نصب شده اند، بدین منظور استفاده می شود. درواقع فن ها که روی محور محرک موتور قرار گرفته اند، در زمان افزایش دمای قطعات موتور شروع به چرخش می کنند و با جابجایی جریان هوا، قطعات را خنک می کنند.

در این باره از فنی یکپارچه کمک گرفته می شود که هوای خنک شده را وارد محفظه درونی موتور می کند و نتیجه مطلوبی به دست می آید. درواقع این پروانه های نصب شده روی موتور همچون هود آشپزخانه، تمام هوای گرم را به درون خود می کشد و هوای خنک را به موتور می رساند.

تعمیرات آسانسور

محدودیت های موتور خود خنک شونده

بی تردید هر سیستم صنعتی در کنار مزایایی که پس از ساخت به مصرف کننده ارائه می دهد، دارای معایبی خواهد بود و موتورهای خود خنک شونده نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آنچه بدیهی به شمار می آید این است که موتور، خود دارای پروانه ای است که چرخش آن سبب تغییر حالت انرژی از الکتریکی به مکانیکی می شود.

به همین دلیل زمانی که فن دیگری نیز برای خنک کردن موتور روی آن وصل می شود، باید دارای سرعت حرکت یکسان با فن اصلی موتور باشد. این موضوع سبب می شود زمانی که فن موتور با سرعت کمی می چرخد، داغ شدن موتور با خنک شدن همراه نباشد و نیاز به تعمیرات آسانسور در بازه های زمانی کوتاه پدید نیاید. زیرا فن خنک کننده نیز با همان سرعت دورانی خواهد چرخید و بازدهی موردنظر را از خود نشان نمی دهد. در این شرایط استفاده از موتورهایی که تهویه اجباری دارند، ارجحیت خواهد داشت.

استفاده از این دسته موتورها نیاز به تعمیرات موتور بر اثر افزایش دما و جامپ کردن را به حداقل می رساند و در نتیجه طول عمر آسانسور را نیز بالا می برد. موتورهای خود خنک شونده خصوصا برای آسانسورها که مدام در حال کاربری هستند و امکان افزایش دما در آن ها بالاست، توصیه نمی شود.

آشنایی با روش کار موتورهای دارای تهویه اجباری

این دسته از موتورها طبق اصل تهویه اجباری موتورها را خنک می کند. بدین منظور فن یا پروانه مجزایی روی موتور نصب می شود که عمل خنک کردن موتور را با سرعتی مجزا از سرعت حرکت فن اصلی انجام می دهد.

این پروانه ها وظیفه دارند با سرعت مناسب دمای موتور را در کمترین زمان ممکن به حداقل برسانند و سپس با انتقال آن به محیط اطراف، خنک کردن اجباری موتور و قطعات داخلی آن را انجام می دهند. اما شاید با این سوال روبه رو شوید که چگونه این اتفاق رخ می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شرکت آکام شایا البرز در ارتباط باشید.

روش کار موتورهای تهویه اجباری

این موتورها برای آنکه با سرعتی متفاوت از سرعت فن های موتور گردش یابند، نیاز به مبدل های فرکانس دارند. درواقع سرعت این پروانه ها با استفاده از مبدل ها و تغییر فرکانسی که ایجاد می کنند، کنترل خواهند شد. این روش در بسیاری از موتورها در زمینه ایجاد تغییر و کنترل سرعت فن اصلی نیز به کار می رود؛ زیرا این موضوع باعث کاهش فشار آمدن به موتور در حالتی که نیاز به چرخش با سرعت بالا نیست، می شود.

یکی از قابلیت های اصلی موتورهای الکتریکی که اغلب نیاز به تعمیرات آسانسور را بالا می برد، تامین گشتاورهای بالا حتی در بازه های پایین سرعت است. به همین دلیل مبدل ها باید سرعت فن های تهویه اجباری توسط فن های یکپارچه را به نحوی تعیین کنند که حتی در سرعت پایین موتور نیز هوای خنک موردنیاز فراهم شود. علاوه بر مبدل، فن های یکپارچه خود به تنهایی دارای درایو و منبع تغذیه هستند و از این طریق قابلیت تامین هوای خنک در هر شرایطی را خواهند داشت.

تعمیرات آسانسور

مزایای استفاده از تهویه اجباری در زمینه تعمیرات آسانسور

بی تردید زمانی که نسبت به تولید محصولی در صنعت اقدام می شود، در کنار پارامترهای عملکردی آن به هزینه موردنیاز برای ساخت و همچنین فروش آن نیز توجه خواهد شد. علاوه بر این میزان هزینه آن با بازدهی موتورها و محصولات صنعتی سنجیده می شود و در صورتی که محصول مقرون به صرفه نباشد، به بازار عرضه نخواهد شد.

موتورهای دارای تهویه اجباری نیز به همین صورت است و در کنار کارکرد مناسب و خنک سازی موتور با بازدهی بالا نسبت به گزینه های دیگر، کاهش هزینه های تعمیرات آسانسور را سبب می شود. شرکت های سازنده این نوع موتورها، تهویه های اجباری را با دو حالت جریان برق به شکل AC و EC باعث شده اند تا عملیات خنک سازی توسط این سیستم ها در هر شرایطی امکان پذیر باشد. به این معنا که گرما، سرما، گرد و غبار و مواردی از این قبیل هیچ گونه مانعی برای خنک سازی موتور نخواهند بود.

موتور تهویه اجباری از چه نوعی است؟

همانطور که می دانید در علم برق موتورهای گوناگونی وجود دارد که هر کدام بسته به نیاز سیستم می توانند مورد استفاده قرار گیرند. برای تهویه اجباری که نیاز است پره ها به صورت جداگانه نسبت به پره های اصلی موتور حرکت کنند، موتور جداگانه ای تعبیه می شود. این موتور در تهویه اجباری آسنکرون نام دارند. این موتورها کاربردهای گسترده ای را شامل می شوند و در پمپ ها و وسایل نقلیه برقی بیشترین استفاده را دارند. این دسته از موتورها هم با سرعت ثابت امکان کار دارند و هم در ماشین های سه فاز ناهمزمان که سرعت متغیر و خروجی را شامل می شوند.

جنس فن های موتور تهویه اجباری

از آنجایی که موتورهای تهویه اجباری سرعت های متغیر را برای خنک سازی موتور اعمال می کنند، باید پره های آن جنس خاصی داشته باشد. جدیدترین فناوری که برای ساخت پره فن استفاده می شود، استفاده از مواد کامپوزیتی است. کامپوزیت ها ترکیبی از الیاف و رزین هستند که علاوه بر کاهش وزن قطعه، کارکرد دستگاه را نیز بهبود می بخشد.

علاوه بر این مواد کامپوزیتی موقع چرخش سروصدایی ایجاد نمی کنند و قابلیت گردش حجم هوای بیشتری نسبت به پره های با جنس دیگر را دارند. در کنار تمام این موارد دوام زیاد پره های ساخته شده از کامپوزیت، ضریب اطمینان بالا و عدم خوردگی آن ها جزو مزایای جالب و کاربردی در صنعت به شمار می آید. همچنین نحوه ساخت این پره ها بر اساس علم آیرودینامیک است که گردشی آسان را در راستای خنک سازی موتور فراهم می آورد.

تعمیرات آسانسور

و در آخر …

در این مقاله تلاش کردیم به بیان روش های مختلف خنک کردن موتور بپردازیم که سبب جلوگیری از تعمیرات آسانسور در بازه های زمانی کوتاه و ایجاد آسیب های غیر قابل جبران برای قطعات داخلی موتور می شود. همچنین دریافتیم که بسته به نوع تاسیسات و تعداد طبقات سازه و کاربرد هر یک از روش های خنک کننده موتور بایستی از کدام نوع آن استفاده کرد و بدین منظور خنک کننده های فعال، غیر فعال و خود خنک کننده ها در دسترس هستند.

آسانسورهایی که در سازه های بسیار عظیم مشغول به کار هستند، بی تردید نیاز به سیستم خنک کننده قوی و مداومی دارند که در شرایط خاص به طور خودکار سیستم و قطعات موتور آسانسور را خنک کند. اگر شما جزو افراد علاقه مند به شغل تعمیرات آسانسور هستید، می توانید در دوره های آکام شایا البرز شرکت کنید. این دوره ها تحت نظارت سازمان آموزش فنی حرفه ای برگزار می شود و شما را آماده حضور در بازار کار می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به بخش تماس با ما مراجعه کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پروژه ها


پروژه 8
پروژه 7
پروژه 6
پروژه 5
پروژه 4
پروژه 3

اطلاعات تماس


ساعات کاری


شنبه
8:00 تا 16:00
یک شنبه
8:00 تا 16:00
دو شنبه
8:00 تا 16:00
سه شنبه
8:00 تا 16:00
چهار شنبه
8:00 تا 16:00
پنج شنبه
8:00 تا 14:00
جمعه
تعطیل
در حال اعتبار سنجی لطفا منتظر بمانید ...